مقالات
۲۰ نکته طلایی برای دانشآموزانی که درس خواندن را به تعویق میاندازند: چطور برای درس خواندن انگیزه پیدا کنیم؟(قسمت چهارم)
درس خواندن, کمبود انگیزه برای درس خواندن, پیدا کردن انگیزه برای درس خواندن
۱۶٫ به طور منظم ورزش کنید
هنگامی که در حال آماده سازی خود برای یک امتحان مهم هستید، احتمال اینکه تحرکتان کاهش یابد، بسیار زیاد است. تا جایی که میتوانید، سعی کنید که حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید. فعالیت بدنى منظم، درس خواندن را مؤثرتر و انگیزه شما را بیشتر خواهد کرد. فعالیتهای هوازی مانند: شنا، پیاده روی و دویدن، به انتقال اکسیژن، خون و مواد مغذی به مغز کمک میکند و تمرکز شما را افزایش میدهد.
حتى تحقیقات جدید نشان داده است که ورزشهای سبک، بلافاصله بعد از مطالعه، به یادآوری و به خاطر سپردن بهتر مطالب، کمک فراوانى میکند (بیشک، در شرایط حاضر، انجام بعضی از ورزشها مثل شنا امکانپذیر نیست).
۱۷٫ خود را در حالی تجسم کنید که کار را با موفقیت به انجام رساندهاید
اگر برای انجام کاری دچار مشکل شدهاید، خود را در حالی تجسم کنید که آن کار را با موفقیت به انجام رساندهاید. روانشناسان ورزشی، به قدرت تجسمسازی، به عنوان تکنیکی برای انجام اهداف سخت، تاکید فراوان دارند. هنگامی که شما مدام خود را تجسم میکنید که کاری را با موفقیت به انجام رساندهاید، انجام این کار در واقعیت آسانتر خواهد شد؛ پس روزانه چند دقیقه را به تجسم سازی خود در موفقیت به انجام رساندن کارهای سختی که در ذهن دارید، اختصاص دهید.
۱۸٫ به خود یادآوری کنید که این شرایط تا ابد ادامه نخواهد داشت
درس خواندن برای امتحانات، دوی ماراتونی بدون خط پایان به نظر میآید، ولی هر امتحانی روزی تمام خواهد شد. این موضوع را، به خصوص زمانهایی که انگیزه خود را از دست میدهید، به خودتان یادآوری کنید. انجام این کار به شما کمک میکند که روی نوری که انتهای تونل وجود دارد تمرکز کنید.
۱۹٫ بیشتر روی پروسه درس خواندن تمرکز کنید، تا نتایج آن
فکر کردن به نتیجه نهایی از همان ابتدا، درس خواندن را مشکلتر میکند. روی پروسه درس خواندن تمرکز کنید و هر روز به خاطر تکمیل مطالبی که برای آن روز برنامهریزی کردهاید، خود را تشویق کنید. تمرکز کنید، کمتر از تلفن همراه خود استفاده کنید و عادات درس خواندن را در خود ایجاد کنید. با انجام درست پروسه درس خواندن، قطعاً نتایج نهایی خوبی را نیز کسب خواهید کرد.
۲۰٫ خود را از عواملی که موجب حواس پرتی شما میشود، خلاص کنید
امروزه تعداد بیشماری از دانشآموزان، به خاطر استفاده از تلفن همراه، دچار حواس پرتی میشوند. فهرستی از تمام عواملی که موجب از بین رفتن تمرکز شما هنگام درس خواندن میشود تهیه کنید و تمام تلاش خود را بکنید تا تک تک آنها را از دور و بر خود حذف کنید.
به عنوان مثال میتوانید:
– اینترنت خود را، جز مواقعی که کلاس «آنلاین» دارید یا قرار است از دبیر خود سؤال کنید، قطع کنید.
– تلفن همراه خود را نیز جز مواقع لازم که کلاس دارید، در حالت پرواز قرار دهید.
– تمام بازیهای داخل موبایل یا کامپیوتر خود را حذف کنید.
– پیغامهای گروههای دوستی خود را روی حالت بیصدا تنظیم کنید.
در نهایت، برای ایجاد انگیزه در خود، سعى کنید که نکات توصیه شده را به کار برید و زمان و دروس خود را مدیریت کنید تا بتوانید ذهن خود را به بهترین شکل به کار گیرید و مطمین باشید که به زودی از آن دسته دانشآموزانی خواهید شد که میتوانند به خوبى روی هدفشان تمرکز کرده و انگیزه درس خواندن را در خود تقویت کنند.