ارتباط با ما

۱۲ عادت سلامتی‌بخش(قسمت اول)

۱۲ عادت سلامتی‌بخش(قسمت اول)

مقالات

۱۲ عادت سلامتی‌بخش(قسمت اول)

سلامتی, سلامت, عادات سلامتی بخش,سلامت جسمی,سلامت روحی,سلامت روانی

داشتن یک روتین سالم روزانه، راهی ساده اما بسیار مؤثر برای رسیدن به هماهنگی و ثبات در خیلی چیزها از جمله در سلامتی است. روتین یا برنامه‌ی روزمره نه تنها بر تندرستی شما اثر می‌گذارد بلکه تأثیر مستقیم بر میزان استرس، عادات خواب و الگوهای تغذیه‌ای‌تان دارد.

هر چیزی، از اولین کاری که صبح انجام می‌دهید گرفته تا آخرین کاری که شب پیش از خواب انجام می‌دهید، در سلامتی شما نقش دارد. هرچند گاهی شاید وسوسه شوید به یکباره همه چیز را تغییر دهید اما متمرکز شدن بر عادت‌های کوچک و انجام آن‌ها به صورت روزانه، بهترین راه برای ایجاد یک روتین روزانه و تداوم بخشیدن به عادت‌های سالم در بلندمدت است.

عادت، یک الگوی رفتاری است که اغلب تکرار می‌شود. بنابراین عادت چیزی است که مرتباً یا مکرراً انجام شود و ایجاد عادت‌های سالم و منظم برای سلامتی لازم است. البته هرچند وقت یک بار سبزیجات خوردن یا ورزش کردن بسیار خوب است اما انجام مکرر و منظم این کارهاست که باعث می‌شود بیشترین تأثیر و فایده را داشته باشند.

در واقع ساختار روز و عادت‌هایی که انتخاب می‌کنید تا دنبالشان کنید می‌توانند تأثیر اساسی بر سلامت جسمی و روحی و هیجانی شما داشته باشند. هرچند هر کسی منحصربه‌فرد است و سبک زندگی هر کسی فرق می‌کند، اما یک سری از عادت‌های سالم و معمول هستند که همه می‌توانند آن‌ها را در پیش بگیرند. خوشبختانه بعضی از مفیدترین عادات سالم روزانه هیچ ارتباطی با سبک تغذیه و علایق ورزشی‌تان ندارند.

صبح‌ها زود از خواب بیدار شوید

لازم نیست هر روز صبح همزمان با طلوع خورشید از خواب بیدار شوید اما صبح زود بیدار شدن برای سلامتی مفید است. بدن انسان و مغز او جوری تکامل یافته که تابع یک ریتم شبانه‌روزی باشد که این ریتم به تنظیم الگوی خواب و بیداری او که منطبق با طلوع و غروب خورشید است کمک زیادی می‌کند.

این ریتم طبیعی با سطح کورتیزول بدن نیز ارتباط دارد: کورتیزول هورمونی است که در متابولیسم، سیسم ایمنی، واکنش به استرس و سطح انرژی ما نقش دارد. کورتیزول در وضعیت متعادل، دو تا سه ساعت بعد از شروع خواب شروع به بالا رفتن کرده و تا اوایل صبح به روند افزایشی خود ادامه می‌دهد تا به ما کمک کند از خواب بیدار شویم. سپس سطح کورتیزول در بدن در حدود ۸ تا ۹ صبح به اوج خود می‌رسد و تدریجاً با ادامه‌ی روز به افت خود ادامه می‌دهد. بنابراین تابعیت از ریتم شبانه‌روزی طبیعی بدن و سطح کورتیزول، راهی ساده برای افزایش انرژی، خلاقیت و سلامت عمومی است.

کنکور آسان است

ثبت نظر

گذاشتن باسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر در مقالات

بالا