کنکور
گذر از موانع درسی برای رسیدن به موفقیت در کنکور(قسمت اول)
کنکور, کنکور سراسری, کنکور ۹۸,موفقیت در کنکور
هفتههای آخر سال برای همه داوطلبان کنکور، هفتههایی بسیار مهم و سرنوشت ساز است؛ زیرا، چه کسانی که قبلاً مطالعه خوبی داشته و چه داوطلبانی که مطالعه رضایت بخشی نداشتهاند، باید تمام تلاش و کوشش خود را برای مطالعه در این هفتهها صرف کرده و آماده و پر انرژی، خود را برای مطالعه در روزهای پس از تعطیلات عید و دوره جمعبندی مهیا نمایند.
در واقع، این هفتهها، هفتههای «گذار» محسوب میشوند و همه داوطلبان در هفتههای یاد شده باید تا حد ممکن درس خوانده و کاستیهای خود را جبران کنند؛ زیرا این هفتههای سرنوشتساز که دوران «گذار» هستند؛ زمان گذر از موانع درسی برای رسیدن به موفقیت به شمار میآیند. به دلیل همین اهمیت، ما در این سلسله از مقالات سعی میکنیم تا شما را با چگونگی مطالعه در این دوره آشنا کنیم.
نگاهی دوباره به برنامه درسی
همه دانشآموزان کنکوری در دوره امتحانات مجبورند تا خود را برای این امتحانات آماده کرده و بخوبی درس بخوانند. این موضوع باعث میشود تا در برنامه مطالعاتی کنکور بسیاری از داوطلبان، یک گسست به وجود آید؛ به گونهای که علاوه بر اینکه برخی از داوطلبان در دوره امتحانات نمیتوانند برنامه کنکور خود را مطابق با برنامه امتحانیشان هماهنگ کنند، بعد از آن هم نمیتوانند با توجه به کاستیها و نقاط قوت و ضعف خود، برنامه جدیدی ریخته یا برنامه فعلی خود را تغییر دهند.
این شرایط در حالی است که نگاهی دوباره به برنامه باعث میشود تا شما هم در وقت خود صرفهجویی کرده و هم بتوانید در آینده، منتظر کسب رتبه خوب در کنکور باشید؛ پس وقت کوچکی را برای مرور دوره امتحانات خود اختصاص دهید و سپس ببینید که کدام درسها را خوب و عالی و کدام درسها را ضعیف امتحان داده بودید و در کدام درس ها، انتظار شما از خودتان، با توجه به میزان مطالعه و وقتی که از ابتدای آمادگی برای کنکور برای آن درس گذاشته بودید، بیشتر با واقعیت مطابقت میکند، و از همین الان، در کدام درسها، نیاز به مطالعه کمتر و در کدام درسها نیاز به مطالعه بیشتری دارید، در کدام درسها باید تست زنی داشته باشید و در کدام درسها باید مطالعه اولیه یا مرور بیشتر داشته باشید؛ به علاوه سعی کنید که این برنامه را با برنامه کلاسی و مدرسه خود و درسهایی که باید در ترم جاری بخوانید، مطابقت داده و یک برنامه خوب تهیه کنید.
فهرستی از دروس پایه و پیش دانشگاهی را که نیاز دارید آنها را مجدداً مطالعه کنید یا بیشتر تست بزنید، تهیه کنید؛ یعنی ابتدا در ستون اول، نام درسهایی را که در دورههای پایه و پیش دانشگاهی وجود دارند، بنویسید و سپس در هر درس، مباحثی را که در آنها به مطالعه یا تست زنی نیاز دارید، معین کنید، و در مرحله آخر، تعداد جلسه (واحد مطالعاتی) لازم را برای مطالعه یا تستزنی پیشبینی کنید؛ البته ممکن است که پیشبینی شما دارای خطای کمی باشد؛ اما این مهم نیست؛ زیرا به هر حال شما با انجام این واحد در درس مورد نظر کمی رشد خواهید کرد، و در دوره های بعدی (فروردین و…) مجدداً فرصتی برای مطالعه و تست زنی خواهید داشت.
وقتی چنین برآوردی را به دقت انجام دادید و آن را در برنامه خود پیاده کردید، نیز به دقت آن را مورد اجرا قرار دهید. صرف نظر از همه کاستیها یا موفقیتهایی که تا کنون داشتهاید، به این فکر کنید که ایام امتحانات برای شما به منزله یک امتحان و یک فرصت بوده است تا شما را با نقصها و نقاط قوتتان آشنا کند و پلههای موفقیتتان شود؛ پس حتی اگر از امتحانات خود، چندان راضی نیستید، باز هم محکم قدم بردارید و خود را برای ترم جدید و موفقیت در کنکور آماده کنید.
فرصتی کوتاه برای استراحت
با پشت سر گذاشتن نیمه اول سال و امتحانات ترم اول، تغییر فصل، کوتاه شدن طول روز، سرد شدن هوا و روزهای تاریک و ابری و … باعث نوعی یاس و دلمردگی میشود و به تعبیری یاس زمستانی گریبانگیر بسیاری از داوطلبان نیز میشود که باعث میگردد تا بسیاری از داوطلبان، دچار رخوت و سستی شده و کمتر درس بخوانند؛ پس همین جا لازم است به شما عزیزان گوشزد کنیم که اصلاً نگران نباشید؛ زیرا شما تنها نیستید و بسیاری از داوطلبان نیز با چنین مشکلی مواجه هستند. در این دوره، ذهنتان را از همه چیز خالی کرده و فقط و فقط به شادیها و زیبایی های زندگی فکر کنید و خود را برای جهشی دوباره آماده کنید.
یادتان باشد که نباید ناامید شوید. همگی شما با یک هدف مشخص، امسال را شروع و با انگیزه رسیدن به آن هدف (موفقیت در آزمون سراسری) حرکت کردهاید. اکنون بیش از نیمی از سال تحصیلی را پشت سر گذاشته اید؛ پس با توانی مضاعف دوباره حرکت کنید و اطمینان داشته باشید که موفق خواهید شد.