بیشتر مردم برای اغلب کارهایی که انجام میدهند، از قبل برنامهریزی میکنند و به این ترتیب سعی مینمایند تا کاری را که در نظر دارند، به خوبی به پایان رسانند. از رفتن به یک مهمانی تا سفر، خرید یکی از لوازم منزل یا لپتاپ و کامپیوتر و … گرفته تا کارهای کوچکتری مانند ورزش کردن و … همه نیاز به برنامهریزی دارد.
مانند جنبههای مختلف زندگیمان، آمادگی برای کنکور نیز نیاز به برنامهریزی دارد. برای اینکه شما عزیزان به عنوان داوطلب این آزمون بتوانید از تلاش خود، بهترین نتیجه را بگیرید باید یک برنامهریزی درست و اصولی درسی برای آمادگی در آن داشته باشید. این موضوع، آن قدر مهم است که حتی اگر تاکنون به این مهم مبادرت نکردهاید، بهتر است که این کار را خیلی زود انجام دهید.
آیا تا به حال با افراد موفق در کنکور برخورد داشتهاید؟ حتماً این موضوع را متوجه شدهاید که معجزهای در کار نیست. موضوع فقط این است که افراد موفق کنکوری کسانی هستند که برای آمادگی در کنکور و نتیجهگیری بهتر از تلاششان، برنامهریزی را فراموش نکردهاند؛ پس اگر جزو آن دسته از داوطلبانی هستید که تا به حال بدون برنامهریزی درس میخواندهاید، وقتتان را هدر ندهید و بدون معطلی به انجام این کار بپردازید. به یاد داشته باشید که اگر برنامهریزی خوب و اصولی داشته باشید مثل این است که بخشی از راه موفقیت در کنکور را به خوبی به پایان رساندهاید.
ممکن است که بسیاری از شما داوطلبان، مطالعه خود را با برنامهریزی شروع کرده باشید و نیز عدهای نیز در میان شما عزیزان باشند که برنامهریزیشان موفق و اصولی نبوده است یا بدون برنامهریزی مطالعه کرده و از خودتان بپرسید که اصلاً برنامهریزی خوب چیست و چه ویژگیهایی دارد؛ از طرف دیگر، باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که یکی از مهمترین تفاوتهای سالهای درسی شما با سال آمادگی برای کنکور، حجم مباحثی است که باید برای آزمون سراسری مطالعه یا مرور کنید. این حجم زیاد مباحث، به طور معمول سبب میشود تا داوطلبان کنکور، که عادت به مطالعه و برنامه ریزی برای این حجم ندارند، با مشکل مواجه شوند.
از مهمترین عوامل کنترل و غلبه بر این حجم زیاد، آن است که برنامه ریزی دقیق و درستی داشته باشیم. برای اینکه همگی شما داوطلبان گرامی بتوانید از این به بعد، از وقت و انرژی خود، بهترین استفاده را ببرید، در این سری از مقالات سعی میکنیم تا به یکی از مهمترین مسایل کنکور، یعنی برنامهریزی درسی و اصول آن، بپردازیم. برای اینکه برنامهریزی خوبی داشته باشیم بهتر است مواردی را در نظر بگیریم که به طور مفصل در بخش های بعدی این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.