ابتدا جدولی مانند جدول زیر برای خودتان ترسیم کنید؛ البته میتوانید از جدول این صفحه نیز کپی تهیه کنید. دوستان عزیز! استفاده از این جدول، بسیار آسان و ساده است و ما سعی میکنیم که مراحل کار با این جدول را به صورت ساده و مختصر برایتان بیان کنیم.
همان طوری که میبینید، جدول مورد نظر ما، تمام ساعت مفید یک دانشآموز را در طی هفته نشان میدهد. به خاطر داشته باشید که هر خانه، نماینده یک ساعت است؛ پس به ترتیب زیر عمل کنید:
۱ـ بعد از ترسیم جدول، ساعات غیرآزاد خود را در هر روز هاشور بزنید؛ به عنوان مثال، همان طور که در برنامۀ فرض شده میبینید، دانشآموز مورد نظر ما تا ساعت ۳۰/۱۲ در کلاسهای درسی به صورت مجازی حضور داشته است و به همین دلیل، ساعات مذکور را هاشور زده است.
همین دانشآموز ۳۰/۱ ساعت (یک ساعت و سی دقیقه) را نیز برای صرف ناهار و استراحت در نظر گرفته است؛ به این ترتیب، او تا ساعت ۱۴ نمیتواند به مطالعه و انجام تکالیفش بپردازد؛ اما ساعت ۱۴ تا ۱۶ را میتواند برای مطالعه و انجام تکالیف روز جاری خود در نظر بگیرد و پس از ۲۰ دقیقه استراحت، مجدداً تا ساعت ۴۰/۱۷ به مطالعهاش ادامه دهد. همان طور که ملاحظه میکنید، وی بعد از مطالعه و انجام تکالیف روز جاری (دوشنبه)، به مطالعه دو عنوان درسی از دروس سال یازدهم خود، یعنی فیزیک (۲) و عربی (۲)، میپردازد و پس از آن، مدت یک ساعت و سی دقیقه را به استراحت و صرف شام اختصاص میدهد، و بعد از آن، مطابق برنامه درسی روز بعد خود عمل میکند؛ یعنی چون طبق برنامه کلاس روز سهشنبه، دیفرانسیل، شیمی و دین و زندگی دارد، زمانهای باقی مانده را به این دروس اختصاص میدهد و در نهایت ساعت ۳۰/۲۳ برای خوابیدن به بستر میرود.
نحوه تکمیل جدول
در مثال زیر، دانشآموز ابتدا ساعات غیرآزاد خود را هاشور زده و به این ترتیب، ساعات آزاد خود را در روز دوشنبه به دست آورده است و بر اساس برنامههای درسی مدرسه خود، در روز دوشنبه و سهشنبه، برنامهریزی کرده است؛ یعنی ابتدا درسهای روز دوشنبه و سپس دو عنوان درسی از دروس سالهای قبل خود را نوشته و پس از آن، دروس روز بعد (سهشنبه) را در برنامه روز دوشنبه خود گنجانده است.