ارتباط با ما

چگونه در امتحانات موفق شویم؟(قسمت دوم)

چگونه در امتحانات موفق شویم؟(قسمت دوم)

مقالات

چگونه در امتحانات موفق شویم؟(قسمت دوم)

امتحانات نهایی, امتحانات پایان ترم, امتحانات پایان سال تحصلی,راه موفقیت در امتحانات

به دلیل اینکه نحوه مطالعه در موفقیت برنامه ریزی شما اهمیت بسزایی دارد، توضیحات کامل‌تری در این مورد ارایه می‌دهیم. قبل از هر چیز، توجه شما را به این نکته جلب می‌کنیم که روش درست مطالعه برای امتحانات، دارای سه مرحله اساسی است: در مرحله اول، به صورت عمیق به مطالعه مطالب بپردازید و مفهوم و موضوعات عنوان شده را درک کنید. در این مرحله، درس‌ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
 
الف) دروس حافظه محور، مثل ادبیات و مطالعات اجتماعی.
ب) دروس استدلالی، مثل ریاضی، فیزیک و مانند آن.
 
برای یادگیری دروس حافظه محور، باید تلاش کنید تا با از بر گفتن و پرسیدن از خود، مطالب را وارد ذهنتان کنید، اما برای یادگیری دروس استدلالی، مثل ریاضی، باید با حل تمرین و مساله، از یادگیری خود مطمین شوید.
 
در مرحله بعدی باید به مرور مطالب مطالعه شده بپردازید. انجام این کار برای اطمینان از ورود مطالب به مغزتان و آمادگی ذهنی برای پاسخگویی به سؤالات مربوط به آن درس است. اولین مرحله مرور باید در پایان هر فصل یا درس انجام شود؛ یعنی وقتی مطالعه یک درس یا بخش تمام شد، قبل از آنکه به سراغ مبحث بعدی بروید، خیلی سریع به مرور مجدد آنها بپردازید و از سازمان‌دهی مطالب در ذهن خود و عدم تداخل آنها با یکدیگر اطمینان پیدا کنید. مرحله بعدی مرور، شامل کل کتاب درسی می‌شود. این مرحله از مرور، ممکن است که یک یا چند بار تکرار شود و حتی تا چند ساعت قبل از امتحان نیز ادامه پیدا کند.
 
در مرحله آخر نیز می‌توانید به سراغ سؤالات امتحانی سال‌های قبل بروید و با مطالعه و پاسخگویی به آنها خود را محک بزنید. در این مرحله اگر اشکالاتی داشتید یا قادر به پاسخگویی به برخی از سؤالات نبودید، دوباره به مبحث مورد نظر برگردید و آن مبحث را مجدداً مطالعه و رفع اشکال کنید.
 
علاوه بر مدیریت زمان و برنامه‌ریزی در طول مدت زمان آمادگی برای امتحانات، شما دانش‌آموزان عزیز باید در مدت برگزاری امتحان نیز زمان خود را بررسی کنید؛ یعنی با یک برنامه‌ریزی مناسب، با توجه به نمره هر سؤال و مدت زمان کلی امتحان، وقتی را که باید برای پاسخگویی به آن سؤال اختصاص دهید، مشخص کنید. اگر پاسخ قسمتی از سؤال‌ها را نمی‌دانید یا فراموش کرده‌اید، وقت خودتان را هدر ندهید، بلکه به سراغ سؤال‌های دیگر بروید. به هرحال پاسخ به قسمت اول همه سؤالات، بهتر از پاسخ کامل به یک یا دو سؤال است؛ سپس، در صورتی که وقت اضافه داشتید، می‌توانید با خاطری آسوده‌تر برگردید و به قسمت‌های دشوار بیشتر فکر کنید.

کنکور آسان است

ثبت نظر

گذاشتن باسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر در مقالات

بالا