ارتباط با ما

مهر ماه؛ زمانی برای آغاز دوباره و جدی تر(بخش ۳ از ۳)

مهر ماه؛ زمانی برای آغاز دوباره و جدی تر(بخش ۳ از ۳)

کنکور

مهر ماه؛ زمانی برای آغاز دوباره و جدی تر(بخش ۳ از ۳)

مطالعه برای کنکور, درس خواندن برای کنکور, برنامه ریزی برای کنکور,کنکور ۹۹

شاکی نباشید
یکی از آفت‌های سال کنکور، شاکی بودن است؛ اینکه منِ کنکوری از زمین و زمان شاکی باشم و در موفق نشدنم همه را جز خودم، مقصر بدانم، نتیجه‌ای جز عدم موفقیتم به همراه نخواهد داشت. بپذیرید که امکان دارد برنامه مدرسه یا یک معلم مطابق میل شما نباشد و نتوانید دقیقاً به آن عمل کنید. به جای اعتراض‌های مداوم و در نهایت قهر کردن با کتاب و مدرسه، سعی کنید تا راهکاری برای مشکل خود بیابید و از  شرایط موجود، بهترین بهره را ببرید.
 
اگر مصاحبه با دارندگان رتبه‌های برتر آزمون سراسری را بخوانید، متوجه می‌شوید که برای آنها هم همه چیز ایده‌آل و مطابق میل نبوده است؛ اما با این حال، وقتشان را صرف اعتراض نمی‌کردند و واقعیت‌های موجود و ضعف‌ها و مشکلات را با نگاهی منطقی می‌پذیرفتند و به دنبال راهی برای حل مشکل خود می‌گشتند.
 
کپی کردن = ظلم به خودتان  
تمرین‌هایتان زیاد است؟ خوب یاد نگرفتید و نمی‌توانید حل کنید؟ دیشب مجبور بودید برای امتحان درس دیگری آماده شوید و وقتی برای حل کردن تمرین‌ها نداشتید؟ معلمتان سخت‌گیر است و اگر تمرینتان را حل نکنید، تنبیه می‌شوید؟ این دلایل و ده­ها دلیل و بهانه دیگر نیز اگر باشد، باز شما  نباید از روی دفتر دوستتان یا کتاب‌های حل المسایل که تمرین‌های درسی را حل کرده‌اند، کپی‌برداری کنید؛ چون به این کار عادت خواهید کرد و زمانی به خود می‌آیید که می‌بینید وسط سال تحصیلی شده و شما یک صفحه تمرین را خودتان با تامّل و تفکر حل نکرده‌اید.
 
خیلی بهتر است که شما یک جلسه  به دلیل بی توجهی یا کوتاهی کردن تنبیه شوید تا اینکه مسایل کتاب یا تمرین‌های اضافی دبیر را طوطی وار بنویسید و هیچ چیز از آنها درنیابید. پس همیشه یادتان باشد از دروغ گفتن به خود و سر خود کلاه گذاشتن چیزی نصیبتان نخواهد شد.
 
۱۹۲۰_doctors039day2018

 
شیطنت و بازیگوشی حدی دارد 
عده‌ای از دانش‌آموزان متاسفانه تمام مدت کلاس به دنبال پیدا کردن راهی برای خنداندن سایر دانش‌آموزان و به رخ کشیدن توانایی‌شان در طنازی هستند. مواظب باشید که شما یکی از این دانش‌آموزان نباشید؛.
 
چون در کلاس به جای گوش دادن به درس، تمام مدت حواستان به دنبال پیدا کردن عاملی برای شوخی و به قول معروف تکه پراندن خواهد گذشت و زمانی به خود خواهید آمد که می‌بینید هیچ کس شما و آینده‌تان را جدی  نمی‌گیرد و دوستان همکلاسی تان نیز شما را فقط به چشم زنگ تفریح می‌بینند.
 
یک آزمون آزمایشی کافی است
بسیاری از داوطلبان در سال چهارم، خود را با آزمون‌های آزمایشی مؤسسات مختلف و کلاس‌های کنکور و منابع کمک آزموشی متعدد خسته می‌کنند. این افراد در نهایت خسته از اظهار نظرهای معلم‌ها و مشاوران گوناگون می‌مانند که چه کنند، چه بخوانند و حرف که را گوش بدهند، و مهم­تر از همه اینکه وقت لازم را برای درس خواندن و تست زدن ندارند؛ یعنی بیش از آنکه خودشان درس بخوانند، در کلاس‌ها و آزمون­های مختلف حضور دارند.
 
تجربه نشان داده است که این دسته از داوطلبان به دلیل سردرگمی و خستگی بیش از حد، نتیجه‌ای در حد توانایی‌های خودشان به دست نخواهند آورد (شک نیست که این گروه نیز برای کلاس‌هایی که می‌روند و آزمون‌های متعددی که می‌دهند، دلایلی دارند. آنها می‌گویند که هر کلاس یا آزمون آزمایشی، یک امتیازی دارد و این کلاس ها در کنار هم می‌توانند تمام ضعف­های آنها را پوشش دهند، اما به این موضوع مهم و کلیدی توجه ندارند که وقت و توانایی آنها بی نهایت نیست و فقط کلاس خوب کافی نیست؛ بلکه باید وقت مطالعه دروس ارایه شده را نیز داشت). 
 
تفریحات خود را محدود کنید
از همین امروز تفریحات خود را محدود کنید. اگر به نحو اعتیاد‌آوری به اینترنت، بازی­های کامپیوتری، موبایل، تلویزیون، تفریح و گردش با دوستان و…. عادت کرده‌اید، از همین امروز دست به کار شوید و به فکر تغییر رویه باشید.
 
 حضور در شبکه ­های مجازی ممنوع!
من آن قدر بزرگ شده‌ام که بدانم کی و چقدر از موبایلم استفاده کنم؛ یعنی می‌توانم مدیریت زمان داشته باشم و از وقت تفریح و بیکاری‌ام برای حضور در شبکه‌های مجازی استفاده می­کنم. این را همه کنکوری‌ها و دانش‌آموزان می‌گویند؛ اما اگر عادلانه قضاوت کنید، می­پذیرید که واقعیت چیزی غیر از این است؛ ا
 
ینکه یک چشمتان به کتاب درسی است و با چشم دیگر موبایلتان را بررسی می­کنید؛ یا اینکه هنگام مطالعه فکر و ذهنتان پیش گروه‌های مجازی است که عضو آن هستید و می‌خواهید از آخرین گفت و گوها، عکس‌ها و فیلم‌هایی که در تلگرام یا واتس آپ یا وایبر و ….رد و بدل شده است، مطلع شوید و در بهترین حالت به جای خوابیدن و تجدید قوا گرفتن یا ورزش و تفریح کردن،  چشم به موبایل می‌دوزید و در نتیجه با چشم و ذهنی خسته سراغ درس می‌روید.
 
پس از همین امروز موبایلتان را خاموش کنید یا لااقل یک موبایل ساده که نمی‌تواند به شبکه‌های اجتماعی متصل شود، داشته باشید. بدون شک چند روز اول کلافه و سردرگم خواهید بود، اما به مرور عادت خواهید کرد و می‌بینید که چقدر زمان مطالعه و استراحت شما افزایش پیدا می‌کند و مهم­تر از آن، کیفیت مطالعه و کارایی و بازده یادگیری تان به میزان قابل ملاحظه ای بالاتر خواهد رفت.

 

کنکور آسان است

ثبت نظر

گذاشتن باسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر در کنکور

بالا