ارتباط با ما

مدیریت استرس در ایام امتحانات(بخش ۲ از ۲)

مدیریت استرس در ایام امتحانات(بخش ۲ از ۲)

امتحان نهایی

مدیریت استرس در ایام امتحانات(بخش ۲ از ۲)

استرس, مدیریت استرس, استرس امتحان, استرس امتحانات

با خود گفت و گو کنید
همه ما همواره در حال تجزیه و تحلیل و فکر کردن به آنچه در طول روز برایمان اتفاق افتاده است، هستیم. به این عمل، که هم می‌تواند منطقی و کمک کننده باشد و هم مخرب، و مانند یک صدای درونی است، «گفت و گو با خود» یا «حدیث نفس» می‌گویند.
به تجربیات گذشته خود و امتحاناتی که در گذشته انجام داده‌اید و مکالمات درونی‌تان رجوع کرده و به نکات زیر توجه کنید:
            چه چیزی را با خود مدام تکرار می‌کردید؟
            آیا گفت و گوهای شما با خودتان مثبت بوده است یا منفی؟
            احساس شما چگونه بوده است؟
            از این احساسات چه چیزی را یاد گرفته‌اید؟
 اگر مدام به خود انرژی و تفکرات منفی القا کرده‌اید (به عنوان مثال، در درون خود مدام تکرار کرده‌اید که «من اطمینان دارم در امتحان موفق نمی‌شوم»)، تلاش کنید این مکالمات درونی را به گفت و گویی مثبت تغییر دهید و افعال مثبت را جایگزین افعال منفی کنید. به خود باور داشته باشید و بدانید که گفت و گو با خود، ابزاری بسیار قوی است، و در صورت استفاده درست از آن، از اثرات مثبت آن شگفت زده خواهید شد.
 
تکنیکهای آرام بخش
تکنیک‌های آرام بخش،  از راه‌های بسیار مؤثر برای مدیریت اضطراب و استرس هستند. از جمله تکنیک‌های کاهش استرس، تکنیک تجسم است. ایجاد تصاویر آرامش دهنده در ذهن  یا همان «تجسم کردن»، می‌تواند در این مسیر، بسیار کمک کننده باشد. متدهای زیر را امتحان کرده و آنها را مدام تمرین کنید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را به خوبی به کار گیرید.
 
روش  اول
خود را در حال امتحان دادن و در یک حالت آرام تصور کنید. شما احساس هدفمندی و اعتماد به نفس دارید. خود را روی صندلی امتحان و در محیط و اتاق امتحانات تصور کنید و کاملاً خود را رها کنید؛ در حالی که تمرکز کافی دارید و کاری را که قصد انجام آن را دارید به صورت مؤثر انجام می‌دهید. 
اکنون این تصویر را مدام به صورت واضح، واقعی و مثبت، تمرین و تکرار کنید.
 
روش  دوم
یک صحنه آرام‌بخش را در ذهن خود خلق کنید. به صحنه‌ای واقعی یا تخیلی فکر کنید. این صحنه می‌تواند  مربوط به هر زمانی باشد  که به شما احساس امنیت، صلح، گرما و ایمنی بدهد. تصویر را واضح‌تر کنید (نسیم را حس کنید، رنگ‌ها را ببینید و صداها را بشنوید). این صحنه را هر چند مرتبه‌ای که می‌توانید در ذهن خود تکرار کنید و سپس ذهن خود را به سوی کاری که انجام می‌دهید،  برگردانید. آن حس آرامش، با شما باقی خواهد ماند و به شما کمک خواهد کرد که در شرایط پراسترس، بسیار آرام‌تر و راحت‌تر عمل کنید.
 
 به امتحانی که تمام شده است، فکر نکنید

به محض تمام شدن هر امتحان، سعی کنید که آن را فراموش کنید  و تمرکز خود را روی سایر امتحاناتی که پیشِ‌رو دارید، بگذارید. بعد از امتحان، به انجام کاری بپردازید که از آن کار لذت می‌برید. با دوستانتان قرار بگذارید که بعد از امتحان، بیشتر از پنج دقیقه راجع به امتحان صحبت نکنید. فکر کردن به نتیجۀ امتحان و نگران بودن در مورد آن، کمکی به شما نخواهد کرد. در آخر به یاد داشته باشید که هر نتیجه‌ای که در امتحان بگیرید، باز هم همچنان می‌توانید در زندگی‌تان فرد موفقی باشید؛ پس اگر در امتحان خاصی، آن طور که انتظار داشتید، عمل نکردید، بدانید که سرنوشت شما تنها به یک امتحان وابسته نیست؛ بلکه توانایی‌ها و مهارت‌های شماست که آینده شما را می‌سازد. 

۱۹۲۰_doctors039day2018

کنکور آسان است

ثبت نظر

گذاشتن باسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر در امتحان نهایی

بالا