کنکور
سخنی با کنکوریهای ۹۸: قدر این روزها را بدانید(بخش اول)
کنکور, کنکور ۹۸ ,کنکوری های ۹۸ ,دوران جمع بندی کنکور ۹۸
این روزها که داوطلبان نظام جدید مشغول امتحانات نهایی هستند، داوطلبان نظام قدیم یا به عبارتی پشت کنکوریها چه میکنند؟ داوطلبانی که به گفتۀ مسؤولان سازمان سنجش آموزش کشور، حدود ۴۰ درصد از داوطلبان آزمون سراسری امسال هستند.
آیا از وقت خود به خوبی بهره میبرند یا تصور میکنند که چون قرار نیست در امتحانات تشریحی شرکت کنند، وقت لازم را برای مطالعه و تستزنی دارند و دیگر نباید نگران باشند؟
این دسته از دوستان باید توجه داشته باشند که اگر این روزها را با بینظمی بگذرانند و ساعت خواب و بیداری و مطالعهشان حساب و کتاب دقیقی نداشته باشد، نه تنها رتبۀ بهتری نسبت به سال یا سالهای گذشته کسب نمیکنند، بلکه وضعیت بدتری را هم تجربه خواهند کرد؛ برای نمونه، میتوان به صدها و، بهتر بگوییم، هزاران داوطلبی اشاره کرد که پشت کنکور میمانند و کم کم تبدیل به سیاهی لشکر آزمون سراسری میشوند و در نهایت به پذیرش در رشته محلی رضایت میدهند که همان سال اول هم در آن پذیرفته میشدند؛ البته در این میان، هستند داوطلبانی که در سال دومی که در کنکور شرکت میکنند، رتبهای بسیار بهتر کسب میکنند و در رشتهای که آرزوی آنهاست، پذیرفته میشوند.
در این سری از مقالات که در سه بخش ارایه خواهد شد چند پیشنهاد برای شما داریم تا از این روزهای باقیمانده تا زمان برگزاری آزمون سراسری، بهترین بهره را ببرید:
زمانبندی دقیق داشته باشید
بسیاری از داوطلبان پشت کنکوری، فکر میکنند که راه و روش مطالعه کنکور و قلق آن دستشان آمده است؛ بنابراین، برنامهریزی درسی ندارند و روش مطالعۀ خود را اصلاح نکرده و آزمونهای آزمایشی خود را تحلیل نمیکنند؛ حتی تلاششان هم در همان حد است، اما انتظار دارند که موفقیت در کنکور را به عالیترین شکل، نصیب خود کنند.
باید بدانید که اگر به همان سیستم سال گذشته درس بخوانید، هیچ اتفاق مثبتی نخواهد افتاد؛ به همین خاطر، اگر تا کنون برنامهای دقیق نداشتهاید، از همین امروز برنامهای دقیق بنویسید و طبق آن عمل کنید.
در این برنامه، ساعت بیدار شدن خود و اینکه چه دروسی را باید صبح و چه دروسی را بعد از ظهر مطالعه کنید و چه تستهایی را پاسخگو باشید، مشخص نمایید و به آن پایبند باشید. توجه داشته باشید که شما خودتان ناظم خودتان هستید و اگر برنامهتان را رعایت نکردید، باید خود را جریمه کنید.
تستهای زیادی حل کنید
بعضی از داوطلبان عادت دارند که فقط مطالعه کنند. داوطلبی که سال قبل رتبه خوبی نیاورده، در نهایت هفتهای ۱۰۰ یا ۲۰۰ تست آموزشی حل کرده است. شما باید بتوانید هفتهای حداقل ۷۰۰ الی ۸۰۰ تست آموزشی حل کنید؛ یعنی روزی ۱۰۰ تست.
اگر هنوز به این عدد نرسیدهاید، باید برنامه درسی تان را طوری تنظیم کنید تا تعداد تستهایتان را به این عدد برسانید. اگر روش پشت کنکوریهای موفق را دنبال کرده باشید متوجه خواهید شد که میانگین تعداد تست و تمرین آنها هفتهای ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ بوده است؛ حتی بعضی از آنها به ۲۰۰۰ تست در هفته هم رسیدهاند!
در ضمن، حتماً تستهایی را که غلط میزنید، با دقت تحلیل کنید و، در صورت لزوم، نکتۀ کلیدی تست را یادداشتبرداری کنید؛ زیرا تستزدن برای کسب سه مهارت مهم بالا رفتن دقت، سرعت و ظرافتهای علمی درس مورد نظر است.