رییس سازمان سنجش آموزش کشور، زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری سال ۱۳۹۷ را اعلام کرد.
دکتر خدایی در مورد زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۹۷ نیز گفت: ما در انتظار تکمیل ظرفیتهای اعلامی از سوی دانشگاهها هستیم و پیشبینی میکنیم که زودتر از دوازدهم مرداد ماه، نتایج اولیه و کارنامه آزمون سراسری را اعلام کنیم.
وی درخصوص ظرفیتهای پذیرش در رشتههای علوم پزشکی افزود: ظرفیتهای پذیرش در این رشتهها تقریباً مشابه سال گذشته است و در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز ظرفیت همانند سال گذشته خواهد بود.
وی همچنین گفت: با توجه به وضعیت فعلی ظرفیت پذیرش در دانشگاهها و تاثیر سوابق تحصیلی، ۸۷ درصد پذیرش دانشگاهها بدون کنکور شده است.
دکتر خدایی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت برگزاری آزمون سراسری ۹۸ اظهار داشت: در آزمون سراسری سال ۹۸ به دلیل اینکه مجموعهای از داوطلبان، خروجی نظام جدید متوسطه و عدهای دیگر، خروجی نظام قدیم متوسطه هستند، دو نوع سؤال طراحی میشود.
وی افزود: افرادی که خروجی نظام جدید متوسطه هستند، سؤالهای دروسی را که خواندهاند پاسخ میدهند، و افرادی که خروجی نظام قدیم متوسطه هستند نیز سؤالات مربوط به خود را پاسخ میدهند، اما اینکه آزمون سراسری در دو زمان متفاوت برای این افراد برگزار شود، اینگونه نیست و قطعاً در یک زمان برگزار خواهد شد.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور، درباره صحبتهایی که در زمینه تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور ۹۸ بیان شده است، نیز گفت: صحبتهای متعددی در این زمینه شده است، اما براساس آنچه که قانون میگوید، عمل کردهایم.
دکتر خدایی خاطرنشان کرد: قانون به ما میگوید باید بخشی از ظرفیت دانشگاهها بدون کنکور پذیرفته شود و به تدریج این میزان به ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها برسد؛ البته امسال با احتساب ظرفیت فنیحرفهای و علمی کاربردی، این میزان از ۹۰ درصد رد میشود؛ اما اگر آنها را نیز در نظر نگیریم، ورود به بالای ۸۷ درصد ظرفیت دانشگاهها بدون کنکور شده است.
وی گفت: در حال حاضر، با همین میزان سوابق تحصیلی ناقصی که وجود دارد، ۱۷ درصد رشتههای روزانه و حدود ۴۰ درصد رشتههای دورههای شبانه یا نوبت دوم، بدون آزمون پذیرش دارند؛ این در حالی است که دانشگاه آزاد و پیامنور نیز در بیش از ۹۵ درصد ظرفیتشان بدون کنکور دانشجو میپذیرند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور تصریح کرد: یک قسمت دیگر این قانون میگوید که سوابق تحصیلی باید در پذیرش افراد در دانشگاهها تاثیر داشته باشد؛ به این ترتیب از سال ۹۲ تاثیر سوابق تحصیلی با ۲۵ درصد شروع شد و قرار بود که به تدریج افزایش پیدا کند.
دکتر خدایی اظهار داشت: از سال ۹۰، به دلیل اینکه پوشش سوابق تحصیلی، فقط چهار درس پیشدانشگاهی را اضافه کرد، ما نیز پنج درصد تاثیر سوابق تحصیلی را به آن ۲۵ درصد قبلی اضافه کردیم.
وی یادآور شد: برداشت غیرمستقیم موضوع افزایش تاثیر سوابق تحصیلی، این بود که این ۲۵ درصد تاثیر طی چهار تا پنج سال به ۱۰۰ درصد میرسد؛ اما اینگونه نبود؛ البته در قانون نیز صراحتاً گفته نشده است که به ۱۰۰ درصد تاثیر برسد.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: بنابراین، ما منع قانونی در زمینه افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور نداریم.