ارتباط با ما

روشهای طلایی برای افزایش اعتماد به نفس کنکوری های ۹۹

روشهای طلایی برای افزایش اعتماد به نفس کنکوری های 99

کنکور

روشهای طلایی برای افزایش اعتماد به نفس کنکوری های ۹۹

اعتماد به نفس, راههای افزایش اعتماد به نفس, راههای تقویت اعتماد به نفس

بسیاری از روان‌شناسان بر این باورند که اعتماد به نفس، عبارت است از احساس اطمینان نسبت به خود. به عبارت دیگر، اعتماد به نفس یک فرد به نحوه‌ی احساس او درباره‌ی ((من)) خویش بستگی دارد. دانش‌آموزی که به مقطع زمانی آمادگی برای کنکور رسیده و هدفش حداقل در ظاهر مشخص است و به هر نحو، تواناییش را داشته که تا این مرحله بالا بیاید، پس باید هدفش را مدام مد‌نظر قرار دهد و رو به جلو پیش برود.

شما در مورد خودتان چگونه فکر می‌کنید؟ آیا نظر مساعدی نسبت به خودتان دارید؟ اگر پاسخ شما به سؤالات اخیر، مثبت باشد، در این صورت می‌توان گفت: شما از یک من قوی و ایده‌آل برخوردار هستید. اما تأسف‌آور، این است که اغلب داوطلبان کنکور معمولاً به جنبه‌های ضعیف خود اهمیت می‌دهند و تمام توجه‌شان را روی نقطه‌ضعف‌ها متمرکز می‌کنند نه روی توانایی‌ها. پس چاره‌ی کار چیست؟ نخستین قدم شما برای تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس خود، باید درک و فهم این حقیقت باشد که اعتماد به نفس، در واقع همان نظر و عقیده‌ای است که شما راجع به خودتان دارید. آگاهی از این امر سبب می‌شود که برای تقویت اعتماد به نفس‌تان، در مسیر صحیحی گام بردارید.

مقایسه کردن ممنوع!

باید از خودتان بپرسید که چرا در مورد کنکور، بعضی از داوطلبان، حتی آن‌هایی که خیلی خوب درس خوانده‌اند، اعتماد به نفس کافی ندارند؟ یک دلیل آن شاید، مورد مقایسه قرار دادن خود با افراد دیگر باشد. به این ترتیب، اگر در این مقایسه، خودتان را کمتر از دیگران بدانید، خود‌پنداری‌ شما، رو به نقصان خواهد رفت. به طور کلی، هنگامی که شما خودتان را با فرد دیگری مقایسه می‌کنید، این فرد را در برخی خصوصیات، بهتر از خود می‌پندارید و در واقع، خود‌پنداری شما تضعیف خواهد شد.

اما برای مقابله با این وضعیت و برای این که خود‌پنداری صحیح و مناسبی از خود داشته باشید، بهترین شیوه‌ی نگریستن به سایر افراد، داشتن یک نگرش کلی است. نگرشی که در آن همه‌ی افراد با هم برابر در نظر گرفته می‌شوند. به عبارت بهتر، به هنگام مقایسه‌ی خود با دیگران باید به این نکته مهم و کلیدی توجه داشته باشید که هر انسانی دارای منابع مختلفی است و نقاط ضعف و قوت خاص به خود را دارد.

مثلاً یک دانش‌آموز در فیزیک قوی‌تر است، دیگری در شیمی و فرد دیگری در زبان انگلیسی؛ اما این به این معنی نیست که فردی بر دیگری برتری دارد. فراموش نکنید که هر داوطلب، دارای امتیازی نسبت به دیگران است. اما شما دارای چه توانایی‌هایی هستید که دیگران ندارند؟ مثلاً شما می‌توانید، جواب تست‌هایی را بدهید که برخی داوطلبان دیگر قادر به پاسخ‌گویی آن‌ها نیستند. آیا داشتن این توانایی‌ها شما را برتر از دیگران نمی‌کند؟

پیش به سوی مثبت‌گرایی

مثبت‌گرا باشید. خود را فرد موفقی ببینید و به خودتان اطمینان دهید که در کنکور موفق می‌شوید؛ زیرا مثبت فکر کردن، موجب اعتماد به نفس می‌شود. از طرفی، هیچ وقت جنبه‌های منفی را در نظر نگیرید، زیرا موجب ناامیدی و دلسردی شما می‌شود. کسی که خود را کم استعداد و کم‌حافظه می‌بینید و نوعی تصویر منفی از خود دارد، ضربه‌ی محکمی بر ذهن خود وارد می‌کند. پس من حافظه‌ی قوی دارم و می‌خواهم، موفق شوم و حتماً موفق می‌شوم. بسیاری از داوطلبان ورود به دانشگاه و مراکز عالی، چند روز مانده به برگزاری کنکور، دچار اضطراب، بی‌خوابی، افسردگی و امثال آن می‌شوند و در نتیجه، با وجود آگاهی‌های لازم و توانمندی و زحمات زیاد، توفیق راه یافتن به دانشگاه را پیدا نمی‌کنند؛ در حالی که برای درمان هر یک از این عوارض زیان‌آور، راه‌حل‌های علمی وجود دارد.

۸ نکته طلایی تا رسیدن به اعتماد به نفس کنکوری‌ها

۱- تفکر مثبت داشته باشید. هر چه خوشبین‌تر باشید، اعتماد به نفس بیش‌تری خواهید داشت.

۲- بسیاری از داوطلبان، شرایط کاملاً شبیه به هم دارند. نباید نگران باشید و این اعتماد به نفس آن‌ها است که موجب تفاوت میان آن‌ها می‌شود.

۳- برای ایجاد اعتماد به نفس بیش‌تر، مدام با خودتان تکرار کنید که من تا جایی که می‌توانستم، تلاش خود را کرده‌ام و درس خوانده‌ام؛ پس حتماً موفق می‌شوم.

۴- تمرکز کافی روی هدف اصلی (قبولی در کنکور)، در شما احساس قدرت، اراده و استقلال بسیار بالایی ایجاد می‌کند.

۵- همه‌ی داوطلبان برای قبولی در کنکور، استرس و اضطراب دارند و این استرس تنها مختص یک نفر نیست و اگر بتوانند اعتماد به نفس‌شان را بالا ببرند، یک گام جلوتر از سایرین هستند.

۶- آنچه توانایی‌های بالقوه‌ی شما را در جهان خارج محدود می‌کند، دو چیز است: باورهای شما و این که تا چه حد به توانایی خود در انجام کارها اعتقاد و اطمینان دارید. در هنگام پاسخ‌گویی، فقط به پاسخ دادن توجه کنید و توجه خود را به شرایط محیطی کاهش دهید.

۷- پایبندی به اصولی مثل عدالت، از خود گذشتگی و اعتماد به خواست خداوند متعال  در رخدادها، به عنوان یک حمایت روانی، در افزایش اعتماد به نفس، نقش بسزایی دارد.

پی نوشت: اعتماد بنفس یعنی اینکه من میتونم … تموم شد .همین…  اعتماد به نفست متعادل باشه یعنی نه اینقد زیاد باشه که کاذب باشه نه اینقد کم باشه که اصلا ادامه دادن برات سخت بشه.. باید قبول کنی بین تو و رتبه ۱ تفاوتی از نظر هوش و استعداد وجود نداره انچه که بین تو و اون فاصله میندازه تلاش و انگیزه و اعتماد بنفسه … اعتماد به نفس یعنی به نفست یعنی به خودت اعتماد کنی و تواناییاتو باور داشته باشی…

کنکور آسان است

ثبت نظر

گذاشتن باسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر در کنکور

بالا