کنکور
حالا که کنکور تمام شده چه کار کنيم؟(قسمت دوم)
راي آينده خود تصميم بگيريد! براي ورود به مرحله مهم زندگيتان تصميم بگيريد.
به توانمنديها و استعدادهايتان فکر کنيد و از خانوادهتان هم در اين زمينه کمک بگيريد. آيا واقعاً ميخواهيد وارد دانشگاه شويد يا اينکه در خارج از دانشگاه حرفهاي بياموزيد؟
اگر تصميم به ورود به دانشگاه داريد، لازم است که بدانيد در چه زمينهاي توانايي ادامه تحصيل داريد. حتماً در مورد رشتههاي دانشگاهي زيرمجموعه گروه آزمايشي که در آن آزمون دادهايد، اطلاعات کسب کنيد.
در مرحله مهمي از زندگيتان قرار داريد و ميتوانيد با شناخت و تلاش فراوان، چشم انداز آينده زندگي خودتان را ترسيم کرده و رقم بزنيد. يک دفترچه برداريد و تمام علاقهمنديهايتان را بنويسيد، و برنامهريزي کنيد و مهارت بياموزيد.
يک بررسي اجمالي از رشتههاي دانشگاهي و آينده شغلي آنها داشته باشيد و از افراد دانشگاه رفته و اعضاي خانواده خود نيز در اين زمينه راهنمايي بگيريد.
داشتن شغل در دنياي کنوني، براي زنان و مردان بسيار اهميت دارد. به همين خاطر، براي دستيابي به شغل ميبايست به دانشگاه برويد يا مهارت و تخصصي را کسب کنيد؛ پس با توجه به علاقهمنديها و شرايطتان، براي هموار کردن آينده شغلي خود، بهترين تصميم را بگيريد.
مطالعه کنيد! (فارغ از کتابهاي درسي يا مطالعه اختصاصي).
ريچارد استيل، نويسنده ايرلندي، گفته: «خواندن براي ذهن مانند ورزش براي بدن است.»
اتفاق خوب اينکه در حال حاضر امکان دستيابي به انواع مطالب به صورت الکترونيکي يا صوتي، براي همگان فراهم است.
مطالعات نشان دادهاند که خواندن يک کتاب خوب، ما را از نظر ذهني براي يادگيري، زيرک و آماده نگه ميدارد. همچنين مطالعه، مهارتهاي سوادآموزي و درک مطلب را که مهارتهاي کليدي در همه اشکال شغلي يا تحصيلات بعدي هستند، بهبود ميبخشد. مطالعه مطالب مورد علاقه، به دانشآموزان آزادي انتخاب چيزي را ميدهد که واقعاً به آنها علاقه دارند و موجب بهبود مهارتهاي خواندنتان شده و فرصتهاي يادگيري مستقل جديدي را در شما فراهم ميآورد.
مقايسه نکنيد! والدين کنکوري ! از فرزندتان حمايت کنيد.
هر انساني داراي توانمنديهاي منحصر به فردي است و همه افراد قرار نيست که به دانشگاه يا رشته خاصي راه پيدا کنند. قابل درک است که ثمره زندگي هر فردي، فرزند اوست و والدين در طول دوران تحصيل فرزندشان، هزينههاي بسياري را براي تحصيل وي متحمل شدهاند؛ ولي لطفاً آرزوهاي خود را در فرزندتان دنبال نکنيد و او را با ديگري مقايسه نکرده و بدين خاطر او را سرزنش نکنيد. به فرزندتان کمک کنيد که توان ارتباطياش را بهبود بخشد و قواعد زندگي اجتماعي را فرا گيرد و در راستاي شناخت استعدادهاي خود و پيگيري آنها هدايتش کنيد.
