کنکور
تمرین تستزنی و مهارتهای آن در روزهای پایانی کنکور ۹۸(بخش اول)
کنکور ,کنکور ۹۸ ,جمع بندی کنکور ۹۸ ,تست زنی ,مهارت های تست زنی ,روش صحیح تست زنی برای کنکور
یکی از کارهایی که شما داوطلبان عزیز در روزهای منتهی به آزمون سراسری سال ۹۸ باید انجام دهید، تمرینات تستزنی است. این تستزنی باید به صورت تستزنی سرعتی و دقیقاً در شرایطی شبیه کنکور انجام گیرد تا به نتیجهای که ما از آن انتظار داریم، منتهی شود. تستزنی سرعتی شرایط و مقدماتی دارد که حتماً باید به آنها دقت کنید. برای اینکه بتوانید نتایج مطلوبی در آزمونهای تستی و مخصوصاً کنکور کسب کنید، باید سه اصل اساسی را مدّ نظر قرار دهید. این اصول بترتیب عبارتند از: دانش، سرعت و دقت.
همه داوطلبان برای آمادگی در آزمون سراسری، از مدتی قبل مطالعه را شروع کرده و بسته به تلاش و جدّیتی که به خرج دادهاند، الان در سطحی از دانش و اطلاعات لازم برای شرکت در کنکور هستند. قبل از ادامه بحث، توصیه ما به همه شما عزیزان داوطلب این است که بدون نگرانی از میزان مطالعه یا آمادگی خود برای کنکور و بدون استرس، در روزهای آتی فقط و فقط به ادامه مطالعه و آمادگی خود برای شرکت و حضور موفق در این آزمون مهم فکر کنید و حواشی را دور بریزید؛ زیرا پرداختن به حواشی و استرس ناشی از آن، تاثیر مخربی بر شما میگذارد و باعث میشود تا شما نتوانید بموقع از اطلاعات و مطالبی که خواندهاید، استفاده کنید؛ پس شاد و پُر امید و قبراق و همراه با توکل به خدا، آخرین قدمها را هم بردارید. این را هم بدانید که مرحله تمرین تستزنی سرعتی، یکی از مراحل مهم آمادگی برای کنکور است، و اگر شما بتوانید در این مرحله خوب عمل کنید، تاثیر زیادی بر نتیجه کنکور خود خواهید گذاشت.
به خاطر داشته باشید که چهار عامل مؤثر برای افزایش سرعت عمل در تستزنی عبارتند از:
مطالعه مفهومی و معنیدار کردن مفاهیم،
شادابی و سرحال بودن،
تمرین و رکوردگیری در تستزنی
و تمرکز و آرامش
همانطور که اشاره کردیم، تا الان، بخش مهمی از زمان برای مطالعه به منظور آمادگی در کنکور سپری شده است؛ اما شما میتوانید با تمرینات تستزنی صحیح و سایر کارهایی که باید در این مدت انجام دهید، تا حدود زیادی پیشرفت کنید.
به عنوان مقدمه کار و به منظور آماده شدن برای تستزنی سرعتی، حتماً مروری سریع از خلاصهها یا آنچه که قبلاً زیر آنها خط کشیدهاید، داشته باشید. ما خیلی وقتها مطالعه نمیکنیم که چیز جدیدی را یاد بگیریم، بلکه بسیاری اوقات مطالعه میکنیم تا چیزهایی را که فراموش کردهایم به خاطر بیاوریم. مرور سریع به شما اجازه میدهد تا در مرحله تستزنی سرعتی، بتوانید سریعتر به جواب برسید و تعداد گزینههای صحیح شما بیشتر باشد.
در زمان برگزاری آزمون سراسری، از هر سؤال به سؤال دیگری رفتن و از یک مطلب به مطلب دیگر فکر کردن، به سرعت عمل و تسلّط زیادی نیاز دارد. هدف از حل تست در این مرحله، تستزنی سرعتی و، در هفتههای منتهی به کنکور، افزایش سرعت عمل، تسلط بر کنترل وقت و ایجاد نگاه جامع به دروس است. برای انجام این کار، بسته به برنامه خود، از دو هفته پایانی مانده به آزمون سراسری، بیشتر یا کمتر از این مدت، قبل از ظهر در شرایط کاملاً شبیه سازی شده، لباس بپوشید، پشت میز بنشینید، زمان بگیرید و هر بار، بترتیب از آزمونهای جدید به قدیم، از خودتان آزمون بگیرید و پس از تمام شدن مهلت پاسخگویی، سؤالهای حل نشده را، بدون در نظر گرفتن وقت، حل کنید و سپس بعد از ظهر همان روز، آزمون خود را بررسی کنید، اشکالات را در بیاورید و برای هر درس، قسمت هایی را که باید مجدداً مرور و جمعبندی شوند، علامت بزنید و براساس آن، برنامه مطالعه دو روز آیندهتان را مشخص نمایید.
برای پاسخ به اولین دسته تستها، زمانی را برای خود در نظر نگیرید؛ اما بعد از زدن تست، اشکالات خود را بر طرف کنید و همه پاسخها، حتی پاسخ تستهایی را که به آنها جواب صحیح دادهاید، با دقت مطالعه و بررسی کنید. شاید پاسخنامه، راه کوتاهتر و مناسبتری ارایه کرده باشد؛ در این صورت، آن راه حل را جایگزین راه حل خود کنید. این نکات به سرعت عمل ما خواهند افزود و با یادگیری تدریجی راه حلهای کوتاه، بتدریج، الگوریتم تبدیل معلومات تشریحی به راه حلهای کوتاهتر، در ذهن ما شکل میگیرد.
نگران بقیه قسمتها هم نباشید؛ اگر مهم باشند در آزمونهای بعدی از آنها هم تست میآید و به این ترتیب میتوانید آنها را نیز مطالعه کنید؛ در واقع اگر به دلیل کمبود وقت نتوانستید همه تستهای یک درس را به طور کامل حل کنید، جای نگرانی نیست؛ چون میتوانید در آینده، به مناسبتهای گوناگون، بخشی دیگر از تستهای باقیمانده را حل کرده و کار قبلی را کاملتر کنید؛ به همین شکل، هم زمان درس مورد نظر دوره میشود و یادگیری ما هم به صورت پلکانی افزایش مییابد.
در واقع اگر برای تعیین نیاز خود در دروس اختصاصی، اینگونه عمل نمایید که در هر درس، بخشی از آن درس را بخوانید که بیشترین تعداد سؤالاتغلط یا «نزده» در آزمون مذکور از آن بخش یا فصل کتاب باشد، حال اگر شما در بازه سه روزهبعدی، تست مجموعهای دیگری را از خود آزمون بگیرید، این بار، نیاز به مطالعه بخشهایدیگری از دروس را خواهید داشت، و بعد از اینکه چند بار به این نحو عمل کردید، خواهیددید که مهمترین بخشهای کتابها را، که بیشترین ضعف را در آنها داشتهاید، مورد مطالعه قرارداده اید.
اگر هنوز هم متقاعد نشدهاید که این روش، بسیار مفید است، دست کم دو دوره این کار را انجام دهید تا در آزمون سوم (روز هفتم) متوجه شوید که چه تحولی دریادگیری شما ایجاد شده است. داوطلبان عزیز! توجه داشته باشید که نمیتوان تعداد آزمونها را برای همه داوطلبان یکسان دانست، بلکه بسته به میزان آمادگی داوطلبان و مباحثی که بعد از آزمون باید مرور و رفع اشکال شود، این تعداد متفاوت است، و ممکن است که داوطلبی در طی سه هفته، بیست آزمون و داوطلب دیگر در همین مدت، هفت آزمون را بررسی کند.
اگر نمره اولین دسته از تستهای دروسی که قبلاً مطالعه کردهایم، کمتر از چهل درصد باشد، تست زدن را متوقف میکنیم. در این روش، ادامه حل تست بیفایده است و پیشرفتی در کار نخواهد بود و باید دوباره برگردیم و مطالب خلاصه شده را به صورت دقیقتر و کاملتر از قبل بخوانیم. کسانی که خوب درس نمیخوانند و یکسره به سراغ تستها میروند، عملاً وقت بیشتری را از دست میدهند.
در هنگام تستزنی سرعتی پیش از کنکور، سعی کنید که برخی از مهارتهای مربوط به تستزنی را هم حتماً فراگرفته یا تمرین کنید. این مهارتها به شما کمک خواهد کرد تا در جلسه آزمون سراسری، با آرامش و سرعت بیشتری تستزنی کنید.
در بخش بعدی به بیان تکنیک های تست زنی مفید و کاربردی برای دستیابی به این هدف مهم خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید…