روش مطالعه
بهترین روش برای مرور درس ها و جلوگیری از فراموشی آنها کدام است؟
روش صحیح مرور درس ها, بهترین روش مرور درس ها, تکنیک های مرور درس ها
گاه پیش آمده که مطلب یا کتابی را بخوانید و مطالب آن را به خوبی درک کنید، اما پس از چند روز احساس کنید که بیشتر مطالب آن را فراموش کردهاید و فقط تصویری کلی از آن در حافظه شما باقی مانده است. آیا دلیل آن را میدانید؟ به نظر شما بهترین راهحل برای جلوگیری از فراموشی مطالب چیست؟
چه راهکاری برای بهبود عملکرد حافظه بلد هستید؟ ببینید مطالبی را که مطالعه میکنید برای اینکه قابل بازخوانی بشوند، باید ابتدا در حافظهی بلندمدت شما ثبت شوند. اکثر روانشناسان معتقدند مدت کمی بعد از یادگیری و حداکثر تا ۶ ساعت بعد از یادگیری، فراموشی با شیبی تند آغاز میشود به طوری که بعد از گذشت ۲۴ ساعت، حدود ۸۰% دانستههای جدید فراموش میگردند.
به همین علت است که مشاوران کنکور، مرور با فاصلهی کم بعد از خواندن و همچنین مرور ۲۴ ساعت بعد از مطالعه را بسیار مهم و ضروری میدانند. به نمودار فراموشی که در زیر آمده است توجه کنید:
همانطور که میبینید در ابتدا روند افت نمودار کند است و این به خاطر آن است که مغز هنوز در حال مرتب کردن مطالبی است که فرا گرفته است ولی پس از مدتی کوتاه، نمودار به شدت شروع به افت میکند بهطوری که بعد از مدت یک روز، مغز، قـادر است فقط حدود ۲۰% مطالبی را که یاد گرفـته است به خاطر بیاورد.
خب حالا چگونه میتوانیم جلوی این اتفاق بد را بگیریم؟
دو روش برای بهبود یادآوری و جلوگیری از افت شدید نمودار وجود دارد، اول یادگیری تفهیمی و دوم برنامهی مرورهاست که به طور مفصل به این دو مطلب در مقالهی هفتهی بعد خواهیم پرداخت. (ادامه دارد…)
منبع:مهروماه
